Oroszország

Putyin megjutalmazza azokat a nőket, akik legalább 10 gyereket szülnek

Oroszország óriási demográfiai válsággal néz szembe.

2022.08.17 15:38ma.hu

Oroszország óriási demográfiai válsággal néz szembe. Egyre kevesebb gyerek születik, Moszkvának pedig orvosolnia kell ezt a helyzetet - írja a The Moscow Times.

Vlagyimir Putyin elnök ezért úgy döntött, újraéleszti a Sztálin által 1944-ben bevezetett a "Hős Anya" nevű kitüntetést.

A lap szerint azok a nők "pályázhatnak" majd a kitüntetésre, akik világra hoztak legalább tíz orosz állampolgárságú gyermeket. Jutalmuk egymillió rubel (valamivel több mint 6,5 millió forint), amit egy összegben fizetnek ki nekik akkor, amikor a tizedik gyermek betölti az első életévét. További feltétel, hogy a tizedik gyermek első születésnapján idősebb testvérei mind életben legyenek, csak azok esetében tesznek kivételt, akik terrorcselekmény vagy más fegyveres bűncselekmény következtében vesztették életüket "idő előtt".

A pénzjutalom mellett a kitüntetett anyák orosz zászlóval ellátott aranyérmeket is kapnak majd.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.