Tragédia

Nyolc halálos áldozat kollégiumi tűzben

Hibás elektromos rendszer lehetett a moszkvai tűz oka a jelentések szerint.

2022.07.29 13:12ma.hu

Nyolc ember meghalt és nyolc megsérült, miután tűz ütött ki egy hostelben Moszkva déli részén csütörtök este - közölték a mentőszolgálatok. A szálló egy 16 emeletes lakóépület első emeletén volt.

A TASZSZ hírügynökség egy hivatalos forrást idézve azt mondta, hogy az áldozatok vendégmunkások voltak, és hogy a hatóságok dolgoznak nemzetiségük megállapításán. A hírügynökség szerint 400 lakót evakuáltak.

A tüzet vélhetően egy hibás elektromos rendszer okozta a tüzet - jelentette a TASS vészhelyzeti forrásokra hivatkozva.

Andrej Rumjancev, Moszkva vezető katasztrófavédelmi tisztviselője újságíróknak elmondta, hogy az emberek nem tudtak kimenekülni az égő épületből, mert az ablakokon fémrácsok voltak. Hozzátette, hogy az épületben volt riasztórendszer, de az valamiért nem működött.

A hatóságok büntetőeljárást indítottak a szálló működésével kapcsolatban. Rumjantsev elmondta, hogy éppen a múlt hónapban figyelmeztették a szálló tulajdonosát az ellenőrök a biztonsági előírások többszörös megsértése miatt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.