Háború

Ilyen egy közpark, amikor a ruszkik lövik a bevásárlóközpontot mellette - videó

Légicsapás az ukrán bevásárlóközpontban - elképesztő videó mutatja, ahogy a törmelék záporozik az égből, miközben a helyiek fedezéket keresnek.

2022.07.03 12:42ma.hu

Biztonsági kamerák rögzítették, amint június 27-én, hétfőn az ukrajnai Kremencsukban törmelék zúdult egy közparkra, amikor rakéták csapódtak be a közeli Amstor bevásárlóközpontba. A csapásnak 18 halottja volt abból a több mint 1000 civilből, akik Zelenszkij szerint akkor az épületben tartózkodtak.

A videón rögzített drámai jelenetben több ukrán is látható, amint a parkon keresztül haladnak, mielőtt a robbanás lökéshulláma némelyiket a földre taszítja.

Ahogy a bevásárlóközpont darabjai elkezdenek hullani az égből, a férfi egy kerítésen át egy tóba ugrik, míg a nő elsprintel a területről. A távolban szintén láhtatók emberek, akik közül az egyik a biciklijét próbálja menteni.

A halálos légicsapást világszerte elítélték, a G7-ek vezetői közös nyilatkozatukban "drámainak" nevezték azt, és megjegyezték, hogy "az ártatlan civilek elleni válogatás nélküli támadások háborús bűncselekménynek minősülnek".

A közép-ukrajnai Kremencsuk a főváros, Kijev és a keleti Donbász régió között fekszik, ahol az elmúlt hetekben harcok dúltak.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.