Háború

A Nyugat háború felé halad az űrben is - állítja a Roszkozmosz vezetője

Amerikai magáncégek vizuális és radaradatokat gyűjtenek az ukrán erők számára - állította az orosz űrkutatási hivatal vezetője.

2022.06.18 20:31ma.hu

A nyugati űrhajózás "háború felé tart" - jelentette ki szombaton Dmitrij Rogozin, az orosz űrkutatási hivatal, a Roszkozmosz igazgatója, azt állítva, hogy az állítólagos adatgyűjtés, amelyet nyugati magáncégek végeznek Ukrajna számára, ezt a tézist bizonyítja.

A Rosszija 24 hírcsatornának adott interjújában Rogozin azt állította, hogy az olyan amerikai magáncégek, mint a Lockheed Martin, a Boeing, a SpaceX és mások most "egyetlen konkrét céllal vannak megbízva: hogy biztosítsák a valós idejű információgyűjtést, mind vizuális - infravörös radarberendezéseken keresztül -, mind hagyományos megfigyeléssel". Ezeket az adatokat Rogozin szerint azért gyűjtik, hogy az ukrán erők felhasználhassák "ballisztikus rakéták irányítására vagy többszörös rakétaindító rendszer működtetésére".

Láthatjuk, hogy tulajdonképpen merre tart a nyugati űrvilág. A háború felé tart.

Ugyanez vonatkozik a műholdas kommunikációs cégekre, például a Starlinkre is - hangsúlyozta a Roszkozmosz vezetője.

Arra a kérdésre, hogy az orosz műholdak képesek-e megfigyelni az ukrán területet, Rogozin azt mondta: "Természetesen".

Korábban ebben a hónapban azt állította, hogy az amerikai magán-űrkutatási vállalatok "a legjobb esetben a Pentagon megbízható vállalkozói, a legrosszabb esetben a Pentagon vagy a CIA ügynökei, "független magánvállalatok" álcája alatt".

Rogozin megjegyzései nem sokkal azután hangzottak el, hogy az amerikai kiberparancsnokság vezetője, Paul Nakasone tábornok először ismerte el, hogy az USA támadó hacker-műveletekkel támogatja Ukrajnát.

"Egy sor műveletet hajtottunk végre a teljes spektrumban; támadó, védekező, és információs műveleteket" - mondta a Sky Newsnak.

Nakasone nem közölt részleteket ezekről a műveletekről, de hangsúlyozta, hogy azok teljesen jogszerűek voltak.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.