Koronavírus-járvány

Szlovéniában az utolsó korlátozásokat is feloldotta a kormány

Egyedül a maszkviselés kötelezettsége marad meg az egészségügyben és a szociális ellátórendszerben.

2022.05.12 19:11MTI

Szlovéniában a koronavírus-járvány miatti utolsó korlátozásokat is feloldotta csütörtökön a kormány, egyedül a maszkviselés kötelezettsége marad meg az egészségügyben és a szociális ellátórendszerben - közölte a közszolgálati tévé (RTV).

A kabinet a járványügyi szakértők javaslata alapján határozott úgy, hogy feloldja a korlátozásokat, mivel a vírus dominánssá való omikron variánsa miatt viszonylag kedvezőbben alakul a járványhelyzet.

Ljubljana még április közepén eltörölte a járvány miatti intézkedések zömét.

Egyedül az egészségügyi-szociális intézményekben, például az idősotthonokban dolgozókra vonatkozott még a Covid-igazolvány bemutatásának kötelezettsége. Azoknak, akik nem kaptak oltást, vagy nem estek át a fertőzésen, negatív teszttel kellett rendelkezniük. A mostani döntésével ezt a rendeletet is feloldotta a kormány.

Az elmúlt 24 órában 604 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az országban, és egy beteg halt meg a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeiben. Kórházban 72 beteget ápolnak, közülük hatan vannak intenzív osztályon. A valamivel több, mint kétmillió lakosú Szlovéniában eddig 1 265 374-en kaptak védőoltást, közülük 1 221 536-an mindkét adagot felvették.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.