Háború

Szétszedtek az ukránok egy orosz drónt, de ami abban volt, azon a világ is meglepődött - videó

Sosem gondolnánk, hogy hova kerülnek azok az eszközök, amiket lecseréltek a mobiltelefonok.

2022.05.12 14:38ma.hu

Az Operator Starsky nevű ukrán fegyveres erők hétköznapjaival foglalkozó Youtube-csatorna nemrég egy olyan videót töltött fel, melyen az látható, hogy egy orosz fegyveres erőktől zsákmányolt Orlan-10-es katonai drónt szednek szét - vette észre a portfolio.hu. A drón látszólag sértetlen állapotban, gyári dobozában, indítás előtt került ukrán kézre.

A videó végig erősen ironizáló hangnemet használ, melyben az orosz katonai kutatás-fejlesztés géniuszainak termékeként jellemzik a drónt, de egyébként végig furcsa technikai megoldásokat mutatnak be benne, melyet a drón orosz készítői látszólag költségmegtakarító megoldásként raktak az eszközbe.

Ilyen például az, hogy látszólag egy műanyagüveg kupakja takarja az üzemanyagtartály bemeneti nyílását, illetve hogy egyes belső részeket ragasztó tart össze. A legérdekesebb része talán mégis az, hogy a felderítődrón komplex kamerarendszerének alapját egy Canon kézikamera képezi.

Igen az, amit leggyakrabban esküvői fotósok kezében látunk.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.