Koronavírus-járvány

Dupla amputáció vár a fiatal nőre a COVID-19 szövődményei után - videó

A szívbetegséggel született St. Pete-i nő amputációval néz szembe a COVID-19 fertőzés után.

2022.01.29 10:23ma.hu

Claire Bridges, a floridai St. Pete-i 20 éves fiatalja egy kórházi szobájában szembesült azzal az elképzelhetetlen valósággal, hogy mindkét lábát amputálni kell, miután megbetegedett a új koronavírustól.

Claire-t beoltották, de egy veleszületett szívbetegség miatt olyan szövődmény lépett fel nála a COVID-19 miatt, amely örökre megváltoztathatja az életét.

"Nem volt vérkeringése a lábaiban, és emiatt sok izomkárosodást szenvedett" - mondta legjobb barátnője és szobatársa, Heather Valdes.

Claire többször is majdnem meghalt, de valahogy mégis megőrizte az élniakarását.

"Claire egyszerűen egy pozitív fénysugár, egy csodálatos nő" - mondta Valdes. "Amikor felébredt, és elmondták neki, hogy mi történt, nagyon nyugodt és nagyon békés volt, és azt mondta: Bionikus lábakat akarok" - jegyezte meg.

A barátok és a család több tízezer dollárt gyűjtöttek össze online adománygyűjtéseken keresztül az orvosi számlákra és a jövőbeli kiadásokra. Bár a prognózisa szörnyű, a legjobb barátnője szerint Claire jövője továbbra is fényes, még ha jelenleg sötétnek is tűnik.

"Szerintem a legjobbat fogja kihozni ebből, és sok lehetőség fog eljönni az életében" - mondta Valdes. "Csak vegye a COVID-ot komolyan, és vegye észre, hogy ez nem vicc".

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.