Légiközlekedés

Csodával határos kényszerleszállást hajtott végre csecsemővel a fedélzetén egy helikopter

Egy pennsylvaniai templom előtt történt kényszerleszállást mind a négy ember, köztük egy beteg csecsemő is túlélte egy orvosi helikopter fedélzetén.

2022.01.12 07:18ma.hu

Lezuhant egy csecsemőt a philadelphiai gyermekkórházba szállító orvosi helikopter, amely alig kerülte el a villanyvezetékeket és egy templomot. A fedélzeten tartózkodók mindannyian életveszélyes sérülések nélkül megúszták.

A kedd délután készült helyszíni fotókon egy letört útjelző tábla és a roncsolt helikopter látható, közvetlenül a Drexel Hill United Methodist templom előtt, Upper Darbyban, Philadelphia keleti külvárosában.

Timothy M. Bernhardt, Upper Darby rendőrfelügyelője újságíróknak elmondta, hogy meg akarta rázni a pilóta kezét, amiért sikerült úgy lezuhannia, hogy sem ő maga, sem a személyzet két tagja, sem a csecsemő beteg nem szenvedett súlyos sérüléseket.

"Ez egy csoda, egy abszolút csoda, itt, amit mögöttem látnak" - mondta Bernhardt.

"Áldottak vagyunk, mint közösség és mint tűzoltóság" - mondta Thomas Sawyer tűzoltóparancsnok.

A gyermeket egy környékbeli kórházba vitték, miközben a rendőrség igyekezett értesíteni a családot, amely állítólag a közeli Marylandben él. A baleset oka nem ismert. A Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) és a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NTSB) közölte, hogy vizsgálatot folytatnak.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.