Tragédia

Leomlott egy sziklafal a gigantikus kanyonban - turisták vesztek oda - videó

A sokkoló felvételeken az látszik, hogy sikoltozó turistákat temet a hatalmas sziklaoszlop maga alá.

2022.01.10 20:36ma.hu

Legalább 20 ember eltűnt, miután a brazíliai Minas Gerais államban egy leomló sziklafal három turistahajót zúzott össze az alatta lévő folyón, öt ember meghalt, rengetegen megsérültek. A haditengerészet vizsgálja a tragédiát.

A sziklaomlás szombat dél körül történt a Furnas-tó mentén lévő kanyonban, a Minas Gerais állambeli Capitolo város közelében. A felkavaró videókon kisebb sziklák zápora hullott le a szikláról, mielőtt egy hatalmas szikla levált a sziklafalról, és egyenesen az alatta lévő vízben lévő több csónaknyi turistára zuhant.

FIGYELMEZTETÉS: FELKAVARÓ FELVÉTELEK

Az egyik közeli hajóról készült felvételeken látszik, hogy utasai közel egy percig kétségbeesetten próbálták figyelmeztetni a sziklához közelebbi hajókat a végső összeomlás előtt.

A médiának nyilatkozó helyi katasztrófavédelmi tisztviselők szerint az összeomlásban öt ember meghalt, további kilenc pedig súlyosan megsérült. Mintegy 23 másik személy könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet, és később kiengedték őket a kórházból.

A brazil haditengerészet kutató- és mentőcsapatokat küldött a helyszínre, és jelenleg a sziklaomlás okát vizsgálják. Romeu Zema, Minas Gerais kormányzója közleményében "a heves esőzéseket okolta, amelyek egy sziklafal meglazulását okozták".

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.