Illegális bevándorlás

Olaszország déli partjaira folyamatosan érkeznek a migránsokkal teli hajók

Lampedusa migránsközpontjában ismét 560-an vannak, miközben a tábor befogadóképessége kétszázötven főre lett tervezve.

2021.11.22 10:47MTI

További több mint kétszázhúsz illegális migráns érkezett Lampedusa szigetére a hétfőre virradó éjszaka, miközben folyamatosak a kikötések Szicília és az Adriai-tengerre néző Puglia partjain is - közölte az olasz parti őrség.

Lampedusa migránsközpontjában ismét 560-an vannak, miközben a tábor befogadóképessége kétszázötven főre lett tervezve.

A szigethez tartozó tengeri övezetben a parti őrség és a pénzügyőrség három kisebb hajóról 221 embert szállított partra. Vasárnap 76 illegális migráns érkezett a dél-olaszországi szigetre.

Azonosításuk után karantén-hajókra helyezik át őket.

Karanténban van már az a 348 migráns is, akit a Dattilo olasz hadihajó vett fel, és a szicíliai Porto Empedocle kikötőjében tett partra. A csoportban azonosított negyven, felnőtt kíséret nélküli kiskorút védett intézményekben helyezték el.

Pugliába az utóbbi huszonnégy óra alatt 272-en érkeztek a Törökországból induló földközi-tengeri migrációs útvonalon.

A Sea Watch4 német civilhajó közösségi oldalán közölte, hogy 375 embert vett fel a fedélzetére. A hajó november 4-én több mint 800 migránst tett partra a szicíliai Trapaniban, majd kéthetes karantén-kötelezettség után újraindult.

Az utóbbi hétvégén átlépte a hatvanezret az év eleje óta érkezett bevándorlók száma, köztük több mint nyolcezer volt a tizennyolc évnél fiatalabb. A tavalyi év ugyanazon időszakában kevesebb mint 33 ezren kötöttek ki, egy évvel korábban tízezren.

Novemberben több mint hatezren érkeztek a dél-olaszországi partokra, szeptember elsejétől számolva több mint húszezren.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.