Koronavírus-járvány

Hollandiában is rekordot döntött az új fertőzöttek száma

16 ezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak.

2021.11.11 18:01MTI

Hollandiában szerdáról csütörtökre rekordszámú, 16 ezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, így a fertőzöttek számának heti átlaga 12 378-ra emelkedett, ez a legmagasabb heti átlag az elmúlt egy évben - közölte csütörtökön a helyi sajtó.

A nemzeti közegészségügyi hivatal legfrissebb statisztikái szerint az országban jelenleg mintegy 1700 embert ápolnak kórházban, 52-vel többet, mint szerdán, közülük 330-an intenzív kezelésre szorulnak. Az elmúlt hét nap folyamán átlagban naponta 24 ember vesztette életét a járvány következtében.

Mark Rutte ügyvivő miniszterelnök és Hugo de Jonge egészségügyi miniszter péntek este sajtótájékoztatót tart, ahol várhatóan újabb korlátozó intézkedéseket jelentenek be, egyebek között a színházak és mozik bezárását, nagyszabású események létszámkorlátozását, valamint a bárok és éttermek zárási idejének korábbra hozását. A fertőzés gócpontjai a nagyvárosok, elsősorban Amszterdam, Rotterdam és Hága.

A szomszédos Belgiumban is súlyosbodik a járvány, az országot továbbra is magas kockázatú zónának minősíti az Európai Járványügyi és Betegségmegelőzési Hivatal.

Az ottani közegészségügyi hivatal adatai szerint az újonnan fertőzöttek számának napi átlaga jelenleg 8200. A belga kórházakban jelenleg 2700 koronavírusos beteget ápolnak, köztük 451-et intenzív osztályokon. Jelenleg 234 páciens van lélegeztetőgépen.

Naponta átlagosan több mint 200-an szorulnak újonnan kórházi kezelésre koronavírus-fertőzés miatt, ami tovább növeli az egészségügyi intézményekre nehezedő nyomást a járvány negyedik hulláma során.

A belga kormány a járvány terjedésének megfékezése érdekében távmunkára kérte fel azokat, akik ezt megtehetik. A nemzeti járványügyi bizottság jövő pénteken egyeztet az egyre romló járványhelyzet kezeléséről.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.