Ellátás

Rutin eljárásra ment, de kéz és láb nélkül ment haza a kórházból

Egy súlyos fertőzés terjedt el a szervezetében és mind a négy végtagját amputálni kellett.

2021.09.09 12:28ma.hu

Negyedik tárgyalására készül a nő, aki a műtét során elvesztette karjait és lábait, hogy igazságot kapjon végre.

Három évvel ezelőtt Lisa Maria Carter 109 millió dollárt kapott egy műhibaperben. Két esküdtszéki döntés után a harmadik tárgyaláson végül győzelmet arathatott.

Az egykori védelmi minisztériumi elemzőnek sikerült felelősségre vonnia a Dél-Floridai Egyetem orvosát egy elfuserált műtétért, amely miatt karok és lábak nélkül maradt.

A hatalmas győzelem után azonban tavaly hatalmas kudarcot szenvedett. Az USF, az ügy alperese, fellebbezést nyert, és most Carternek egy negyedik tárgyalást kell elviselnie.

A tárgyalás előestéjén tartott virtuális bírósági meghallgatáson ugyanazok az ügyvédek, akik már közel egy évtizede csatáznak egymással, ismét összecsaptak a bizonyítékokért.

"Nem tudok úgy ütemezni, hogy az ügyfelemnek mikor lesz szüksége újabb műtétre, amíg a tárgyalásra várunk" - érvelt Carter ügyvédje, Ken Dandar.

Még 2010 novemberében Carter Irakba készült kiküldetésre, de előtte el kellett távolítani egy petefészekcisztát. A műtét során a bírósági feljegyzések szerint véletlenül elvágták a vékonybelét, de az orvosai csak akkor vették észre, amikor már túl késő volt.

Egy súlyos fertőzés terjedt el a szervezetében és mind a négy végtagját amputálni kellett. A harmadik tárgyaláson a nő elmondta az esküdteknek, hogy nem az orvosa, hanem egy orvosi asszisztens közölte vele a szörnyű hírt.

"A lába és a keze elüszkösödött, és a gyomra is tönkre ment" - emlékezett vissza Carter a hallottakra.

Akkoriban a sebésze, Dr. Larry Glazerman azt mondta, nem ő volt a hibás:

"Azt hiszem, hogy én észrevettem volna, mi történt" - vallotta Glazerman.

De most egy negyedik esküdtszék fogja eldönteni, hogy ez így van-e...

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.