Külföld

Kreml: az orosz csapatmozgás miatt nincs ok aggodalomra

Peszkov szerint "Oroszország a világ egyetlen országára sem jelent fenyegetést, Ukrajnára sem".

2021.04.06 02:13MTI

Az orosz hadsereg orosz területen való mozgásának nem kellene aggodalmat keltenie, mert Oroszország nem jelent fenyegetést más országokra - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn Moszkvában.

"Az orosz hadsereg olyan irányban mozog orosz területen, amilyenben szükségesnek tartja, olyan formában, amilyenben szükségesnek tartja az országunk hathatós védelmének szavatolására" - hangoztatta a szóvivő azzal kapcsolatban, hogy Moszkva csapatokat vezényelt a délkelet-ukrajnai szakadár területekkel határos Rosztov megyébe.

Peszkov azt mondta, hogy emiatt senkinek sem kell a legkevésbé sem nyugtalankodnia, mert szerinte "Oroszország a világ egyetlen országára sem jelent fenyegetést, Ukrajnára sem". Hozzátette, hogy Oroszország mindig nagy figyelmet fordít saját biztonságára.

A Donyec-medencében március 26-án éleződött ki ismét a helyzet, amikor négy ukrán katona életét vesztette. Kijev a "donyecki köztársaság" milíciáját tette felelőssé az incidensért, amit Donyeck visszautasított. A szakadárok az elmúlt napokban az ellenőrzésük alatt álló területek ellen intézett tüzérségi támadásokkal vádolták meg az ukrán hadsereget.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.