Légi katasztrófa

Szívszorító utolsó felvétel a lezuhant utasszállítóról: szeretteinek üzent a háromgyermekes anya

Gyakorlatilag szabadesésben zuhant a tengerbe a gép.

2021.01.11 11:22ma.hu

Nem sokkal a felszállás után eltűnt a radarról egy Boeing 737-500 típusú repülőgép szombaton. A Sriwijaya Air légitársaság SJ182 járatával teljesen megszakadt a kapcsolat, miután Jakartában, a Soekarno-Hatta repülőtér kifutójáról felszállva Borneó szigete felé tartott, majd hirtelen több mint háromezer métert veszített a repülési magasságából.

A gép roncsait a Jáva-tengerben találták meg.

A fedélzeten 59 utas, köztük hat gyerek volt.

A katasztrófáról szívszorító történet derült ki. A repülőgép felszállása előtt az egyik utas, Ratih Windania még közzétett egy szelfit, melyen három gyermekével jókedvűen nevetnek. Ezt írta a képhez az anya: "Viszlát család, már hazafelé tartunk!"

Háromhetes családi nyaralásuk után indultak vissza a hazájukba Windania-ék, de sajnos már sosem értek haza. Szívszorító belegondolni, hogy eredetileg másik géppel tervezett hazarepülni a család, viszont az utolsó pillanatban megváltoztatták a döntésüket.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.