Terror

Két terroristát likvidáltak Ingusföldön az orosz hatóságok

Az összecsapások helyszínén a hatóságok fegyvereket, lőszert és egy robbanószerkezetet foglaltak le.

2020.08.07 12:25MTI

Két, terrortámadásokra készülő fegyverest likvidáltak, egy harmadikat pedig elfogtak az orosz rendvédelmi szervek Ingusföldön - közölte pénteken az orosz Nemzeti Terrorelhárító Bizottság.

A hatóság szerint a terroristákat Nazran városban és a Malgobek járásbeli Szagopsi községben kísérelte meg őrizetbe venni a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB), de ők fegyveres ellenállást tanúsítottak. Az összecsapások helyszínén a hatóságok fegyvereket, lőszert és egy robbanószerkezetet foglaltak le. Az akcióban részt vevő kommandósok nem szenvedtek veszteséget.

Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója júliusban közölte, hogy Oroszországban az elmúlt tíz évben csaknem 160, tavaly pedig 43 terrorcselekményt sikerült megakadályozni. A szolgálat az elmúlt hetekben az ország több régiójából és a fővárosból is merényletkísérletek megakadályozásáról számolt be.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.