Koronavírus

Az EU egy évvel meghosszabbította három uniós polgári misszió megbízatását

A koronavírus okozta világjárvány miatt fel kellett függeszteni az említett missziók egyes tevékenységét. Megbízatásuk annak érdekében hosszabbodik meg, hogy elegendő idő álljon rendelkezésre azok végrehajtására.

2020.07.01 00:30MTI

Az Európai Unió Tanács 2021. június 30-ig meghosszabbította három közös biztonság- és védelempolitikai (KBVP) polgári misszió, a líbiai határigazgatást segítő európai uniós misszió, az egyiptomi és a palesztin területek határán fekvő rafahi határellenőrzést segítő európai uniós misszió, és az Európai Unió palesztin területeken folytatott rendőri missziója megbízatását.

Az uniós tanács tájékoztatása szerint a koronavírus okozta világjárvány miatt fel kellett függeszteni az említett missziók egyes tevékenységét. Megbízatásuk annak érdekében hosszabbodik meg, hogy elegendő idő álljon rendelkezésre azok végrehajtására.

A líbiai misszió (EUBAM Líbia) 2013. május 22-én indult. Feladata, hogy hozzájáruljon a líbiai hatóságoknak a migránsok csempészésében, az emberkereskedelemben és a terrorizmusban érdekelt szervezett bűnözői hálózatok felszámolására irányuló erőfeszítéseihez. A misszió nemzetközi partnerekkel koordinál és hajt végre kezdeményezéseket a határigazgatás, a bűnüldözés és a büntető igazságszolgáltatás területén.

Az rafahi missziót (EUBAM Rafah) 2005. november 25-én indították, miután Izrael kivonult a Gázai övezetből. Feladata, hogy harmadik félként legyen jelen a Gázai övezet és Egyiptom közötti rafahi átkelőhelyen, és hozzájáruljon a Palesztin Hatóság határkapacitásainak megerősítéséhez.

A palesztin területeken folytatott rendőri misszió (EUPOL COPPS) 2006. január 1-jén jött létre. Feladata, hogy a többi intézményfejlesztési programmal együttműködve hozzájáruljon a Palesztin Hatóságnak a hatékony és fenntartható rendfenntartás és a szélesebb körű büntető igazságszolgáltatási rendszer létrehozására irányuló erőfeszítéseihez.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.