Koronavírus

Egy argentin férfi átvitorlázta az Atlanti-óceánt, hogy láthassa idős szüleit

Portugáliából hazájáig vitorlázott egy argentin férfi, hogy a koronavírus-járvány ellenére láthassa idős szüleit. Juan Manuel Ballestero három hónap alatt szelte át az Atlanti-óceánt egy kis vitorláshajón, helyi idő szerint csütörtökön érkezett meg Mar del Plata városba.

2020.06.19 11:44MTI

"Amikor kitört a koronavírus-járvány, Európában naponta ezer ember halt meg, én pedig attól féltem, soha többé nem láthatom a családomat" - mondta a La Nación című lapnak Ballestero, akinek szülei 90 és 82 éves korukkal a veszélyeztetett korosztályba tartoznak.

Mivel ekkor már nem indultak repülőjáratok Argentínába, a 47 éves férfi úgy döntött, 8,8 méteres Skua vitorlásával teszi meg az utat. 200 euróért élelmet vásárolt és útnak indult a Madeira közelében lévő Porto Santo szigetről.

Ballestero tapasztalt vitorlázó, már 2011-ben is átszelte vitorlással az Atlanti-óceánt, ennek ellenére az utazás számára is sok veszélyt tartogatott. Többször keveredett heves viharokba, a hajó külső borításán több hasadás keletkezett. "A köldökömig ért a víz" - mondta a férfi.

Útja során 82 nap alatt mintegy 8000 kilométert tett meg és rövid időre megállt Brazíliában és Uruguayban, míg végül megérkezett szülővárosába, Mar del Platába. Szüleit, Carlost és Nildát azonban még mindig nem ölelheti át, mivel előbb le kell töltenie kéthetes karanténját a vitorláshajón.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.