Koronavírus-járvány

Halottnak tettette magát a perui polgármester, miután rajta kapta a rendőrség egy bulin a karantén alatt

Koporsóba feküdt és halottnak tettette magát a perui polgármester, miután rajta kapta a rendőrség, hogy a kijárási tilalom alatt a barátaival tivornyázott.

2020.05.21 20:29ma.hu

Peru egyik kisvárosának első embere igazán elképesztő tettre volt képes, hogy elkerülje a büntetést. A koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozás ellenére hatalmas bulit csapott a barátaival, ahol rendesen le is részegedtek. Jaime Rolando Urbina Torres, Tantara polgármestere egyszerűen befeküdt egy koporsóba, szájmaszkkal az arcán, és eljátszotta saját halálát, mikor a rendőrség érte ment, hogy letartóztassa.

Ám nem tudott a hatóság eszén túl járni, őriztbe vették a még mindig részeg polgármestert és vádat emeltek ellene a kijárási tilalom megsértése, valamint a távolságtartási szabály megszegése miatt. Azt, hogy a helyiektől mit kap ezután, még kérdéses...

Tantarában több mint két hónapja van érvényben kijárási korlátozás, Peru számos másik településével egyetemben, amelyet a kormány rendelt el.

Nem véletlenül, hiszen Dél-Amerika jelenleg a vírus egyik epicentruma, 2,1 millió koronavírusos esettel. Peruban 104.000 megerősített koronavírus-esetet és 3 024 halálesetet rögzítettek a vírussal kapcsolatban.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.