Koronavírus-járvány

Katonák dolgoznak a postán Ausztriában - videó

Katonák helyettesítik Ausztriában a karanténba helyezett postai dolgozókat.

2020.05.18 13:00ma.hu

A Bécshez közeli Hagenbrunn városkában található postai szortírozó összes alkalmazottját, mintegy háromszáz embert küldtek karanténba, miután kiderült, hogy a munkatársak közül hetvenkilencen megfertőződtek koronavírussal.

Az osztrák honvédség hétvégén fertőtlenítette a teljes területet.

"Az épületek fertőtlenítése az egyik fő feladatunk. Egyedül a nagysága jelent kihívást, az nem számít, hogy milyen jellegű épületről van szó. Hétfő reggeltől újra beindult a szortírozó csarnok működése, és a várva-várt csomagok is eljutnak címzettjeikhez" – mondta a honvédségi egység parancsnoka, Jürgen Schlechter.

A postai üzem működtetését teljes egészében átvette a honvédség 280 katonája. Ők felelnek a válogatásért és a kiszállításokért is. A rendkívüli munkamenet várhatóan egészen május végéig fennmarad.

Közben Ausztria vasárnaptól Olaszország és Szlovénia kivételével, minden határszakaszon, így a magyar átkelőkön is enyhítette az ellenőrzéseket. Ez azt jelenti, hogy már nem mindenkit szűrnek, ezentúl véletlenszerűen választják ki azokat az utasokat, akiket a rendőrség, illetve az egészségügyi hivatal szakemberei ellenőriznek majd.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.