Járvány

Csehországban lassabban nőtt a koronavírusos fertőzések száma

211 embernél diagnosztizálták a fertőzést, az összes fertőzöttek száma 5033-ra emelkedett.

2020.04.08 10:04MTI

Kedden is lassabban nőtt a koronavírusos fertőzések száma Csehországban a múlt heti napi átlagnál.

Az egészségügyi minisztérium szerda reggeli kimutatása szerint kedden 211 embernél diagnosztizálták a fertőzést, az összes fertőzöttek száma 5033-ra emelkedett. A múlt heti napi növekedési átlag 253 volt.

A Covid-19 betegségben eddig 91-en haltak meg, míg a gyógyultak száma 181-re emelkedett. A halálesetek száma kedden tizeneggyel, a gyógyultaké pedig 54-gyel emelkedett.

Az elvégzett laboratóriumi tesztek száma szerda reggel 98 681-re nőtt. Az utóbbi időben a napi tesztek száma 5-6 ezerre emelkedett.

Adam Vojtech egészségügyi miniszter a közszolgálati televíziónak nyilatkozva szerda reggel azt mondta, hogy a kormány mérlegeli a népszerű termelői piacok újranyitását húsvét után. A piacokat működtető szervezet már kidolgozta a szükségállapotnak megfelelő szabályokat is. A miniszter úgy véli, hogy a piacok újranyitása hozzájárulhat a lakosság jobb ellátásához friss mezőgazdasági termékekkel. Vojtech kijelentette, hogy miután a járványhelyzet a hét elején nem romlott, nincs akadálya annak, hogy csütörtökön a korábbi kormánydöntés alapján bővüljön a nyitva tartó üzletek és szolgáltatások sora.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.