Illegális bevándorlás

Migrációkutató: újabb százezer ember indulhat Európába

Telített a szárazföldi Görögország, valamint a nyugat-balkáni államok területe is.

2020.02.26 02:30MTI

Újabb százezer ember indulhat a következő hetekben Nyugat-Európa felé - mondta a Migrációkutató Intézet igazgató-helyettese az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Janik Szabolcs emlékeztetett arra, öt görög szigeten negyvenezren készülnek arra, hogy átkeljenek a kontinensre, és telített a szárazföldi Görögország, valamint a nyugat-balkáni államok területe is.

A helyzetre jellemző, hogy csak januárban 3400 illegális bevándorló próbált átjutni a magyar határkerítésen - tette hozzá.

Úgy vélekedett, hogy a tavaszi felmelegedés után újra tömegek indulhatnak el Törökországból Görögország felé, és fokozódott a migrációs nyomás a Földközi-tengeren is. Fekete-Afrika ugyanis kimeríthetetlen utánpótlást jelent, Olaszország pedig az elmúlt időszakban újra befogadja az NGO-hajók által kimentett migránsokat - közölte.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.