Bűnügy

Elkapták a kárpátaljai Pennywise bohócot

Többször is a frászt hozta az emberekre.

2020.01.17 15:18ma.hu

Kiderült, egy 21 éves ilosvai lakos rémisztgette decembertől Kárpátalja több városában is a járókelőket – írja az 0312.ua hírportál alapján a Kárpátinfo.net. A munkácsi rendőrök azonosították a férfit, aki akcióiról videókat tett közzé az interneten. Eljárást indítottak ellene, jelmezét lefoglalták.

A fiatalember azért készítette a videókat, hogy minél többen kövessék oldalát. Az ügyét vizsgáló kriminálpszichológus szerint videóiban nincs erőszakos vagy erőszakra sarkalló tartalom, de az ukrán törvények szerint tilos az erőszak és a kegyetlenség kultuszát népszerűsítő videókat készíteni. Ezért nyomoznak.

Miután az ügyészség is érdeklődni kezdett utána, a fiatalember egy ideig eltűnt, de néhány napja egy nőt Ungváron halálra ijesztett. Az asszony férje alig tudta visszafogni magát, hogy meg ne üsse, majd felszólította, hogy vegye le a maszkját és kérjen bocsánatot, de akkor, az esetet levideózó társával együtt, elmenekült.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.