Mészárlás

Több mint 10 ezer tevét lőnek ki helikopterekből Ausztráliában

Túl sok vizet isznak és zavarják az embereket.

2020.01.07 17:31ma.hu

Prodi vadászok több mint 10 ezer tevét lőnek ki Ausztrália déli részén, mert az állatok túl sok vizet isznak és zavarják az embereket - írja az Independent.

A mészárlást várhatóan szerdán kezdik meg a bennszülöttek lakta Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara térségi önkormányzat rendelete nyomán. Az operáció várhatóan öt napig tart majd. Az állatok tetemeit előbb hagyni fogják kiszáradni, azután eltemetik őket. A művelet teljesen függetlenül zajlik az ausztráliai bozóttűztől, melyben már félmilliárd állat pusztulhatott el.

A helyiek arra panaszkodnak, hogy az állatok egyre gyakrabban jelennek meg tömegesen a városokban víz után kutatva, és nagy pusztítást hagynak maguk mögött. Ledöntik a kerítéseket, bemennek a házakba és kiisszák a vizet a légkondicionálóból. A másik ok, hogy túl sok üvegházhatást okozó gázt bocsátanak ki.

A címlapfotó illusztráció.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.