Fegyverkezés

'Szuper nagy' rakéta-sorozatlövő rendszert tesztelt Észak-Korea

Kim Dzsongun észak-koreai vezető nagyon meg volt elégedve az eredménnyel.

2019.11.29 07:46MTI

Észak-Korea "szuper nagy" rakéta-sorozatlövő rendszert tesztelt - közölte pénteken a KCNA állami hírügynökség.

A tájékoztatás szerint nagyon meg volt elégedve az eredménnyel a sikeres próbát figyelemmel kísérő Kim Dzsongun észak-koreai vezető.

"A sorozatos tesztindítás a szuper nagy rakéta-sorozatlövő rendszer hadrafoghatóságát, katonai-tecnikai felsőbbrendűségét és megbízhatóságát volt hivatott bizonyítani" - jelentette a KCNA. "A legfőbb vezető nagyon elégedett volt a próbaindítás eredményeivel" - fűzte hozzá a phenjani hírügynökség.

Észak-Korea két rövid hatótávolságú rakétát indított csütörtökön a Japán-tenger felé - közölte a dél-koreai hadsereg, amely szerint feltehetőleg a kommunista állam arzenáljának új rakéta-sorozatlövő rendszerét tesztelték, miután korábban három próbaindítást már tettek.

A Reuters hírügynökség egyben megjegyezte, hogy a rakétateszt egyfajta emlékeztető lehet az Egyesült Államoknak az amerikai hálaadási ünnep alkalmából, hogy közeledik az év végi határidő, amelyet Phenjan megszabott Washingtonnak a nukleáris tárgyalások felgyorsítása érdekében.

Észak-Korea több rugalmasságot vár az Egyesült Államoktól, hogy közeledhessenek egymáshoz az álláspontok, miután holtpontra jutottak a tárgyalások.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.