Ukrajna

Autójában robbantottak fel egy üzletembert Kijevben

A férfi a merényletben sofőrével együtt megsérült, a védelmét ellátó biztonsági tiszt pedig belehalt a merényletbe.

2019.11.07 15:31MTI

Az autójára helyezett robbanószerkezettel felrobbantottak Kijevben egy gazdag üzletembert, aki a merényletben sofőrével együtt megsérült, a védelmét ellátó biztonsági tiszt pedig belehalt a merényletbe - közölte csütörtökön Viktor Necsitajlo kijevi rendőrfőnök.

Az eset szerda késő este történt. A Mercedes típusú autó mögé hajtott egy motorkerékpáros, aki robbanószerkezetet helyezett a gépjármű tetejére, majd távolabb hajtott, és ezután bekövetkezett a robbanás. Vélhetően a motoros maga hozta működésbe a robbanószerkezetet.

A sérült üzletember az 57 éves, a főként gyógyszeripari vállalatokkal rendelkező Ihor Szalo. Oroszországban született, de már a kilencvenes évek óta Ukrajnában él. Az ukrán sajtóban megjelent írások szerint állítólag üzleti tevékenysége során több ukrán vállalatot és ingatlant szerzett meg törvénytelen úton. Arról viszont nincs hír, hogy valaha is eljárás indult volna ellene.

Voltak befolyásos politikusokkal, tisztségviselőkkel kapcsolatai, de ő maga kerülte a reflektorfényt. Kevés információ került napvilágra ukrajnai üzleteiről, annyi derült ki, hogy a gyógyszeriparon kívül próbálkozott korábban az ingatlanpiacon, majd később a szénkereskedelemben, és voltak érdekeltségei az agrárszektorban is.

Az Ukrajinszka Pravda értesülése szerint őt és sofőrét kórházba szállították, de egyikőjük sérülései sem életveszélyesek.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.