Bűnügy

Félméteres lyukon keresztül szökött meg két rab Kaliforniában

A vécé mennyezetén át szökött meg a két férfi.

2019.11.06 15:38ma.hu

Egészen elképesztő módon szökött meg egy kaliforniai börtönből két férfi. A 21 éves Samuel Santos Fonseca és a 20 éves Jonathan Salazar egy vécé mennyezetén át szökött meg. A gyilkossággal gyanúsított férfiak kihasználtak egy vakfoltot, melyre a börtönőrök nem láttak rá. A lyuk, melyen átmásztak valamivel több mint fél méteres volt. Innen egy karbantartó területre jutottak, ahol mindenféle csövek futottak. A bűnözők ezután végigkúsztak a helyenként 28 centiméter szűk járaton, majd egy, a börtön hátuljánál található tolóajtóhoz jutottak. Mivel ott még biztonsági kerítés sincs, igazán könnyű dolguk volt.

Jonathan Thornburg, a megyei seriff hivatalának szóvivője az esettel kapcsolatban azt közölte: "Csalódottak vagyunk, hogy vannak olyan emberöléssel gyanúsított emberek, akik már nincsenek többé a börtönünkben".

A szökött rabok mindketten a következő tárgyalásukra vártak. Nagy erőkkel keresik őket, a seriff hivatala még egy 5000 dolláros pénzjutalmat is felajánlott a nyomravezetőnek.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.