Tragédia

Elmerült egy zsúfolt hajó Kongóban - 36-an eltűntek

A hajó a fővárostól mintegy 100 kilométerre található Maluku városánál szenvedett hajótörést, ahol a folyó sodrása erős. 76 embert mentettek ki a vízből.

2019.09.16 11:21MTI

Elsüllyedt egy áru- és utasszállító hajó a Kongó folyóban a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosa, Kinshasa térségében, legalább 36 ember eltűnt - közölte a rendőrség vasárnap.

A rendőrség Twitter-bejegyzése szerint 76 embert mentettek ki a vízből, további 36 embert azonban eltűntként tartanak nyilván.

A szerencsétlenség vasárnapra virradóra történt, a baleset okai egyelőre nem ismeretesek - közölte az AFP francia hírügynökséggel Pierrot-Rombaut Mwanamputu rendőrségi szóvivő.

A nyugati Mai-Ndombe tartományból induló hajó a fővárostól mintegy 100 kilométerre található Maluku városánál szenvedett hajótörést, ahol a folyó sodrása erős.

Az afrikai országban, ahol sok ember közlekedik hajóval, gyakoriak a balesetek, amelyeknek legfőbb oka a hajók rossz állapota, a közlekedési jelzések hiánya, valamint az, hogy a hajók sokszor utasokkal és rakományokkal túlzsúfoltak.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.