Amerika-szakértő

Az Egyesült Államok nincs tisztában az Iránnal való konfliktus veszélyeivel

Jobban mondva Trump.

2019.06.24 12:04MTI

Azzal, hogy Amerika kibertámadást indított Irán ellen, olyan veszéllyel néz szembe, amelynek tényleges súlyával nincs tisztában - mondta Frank Tibor Amerika-szakértő az M1 aktuális csatornán hétfőn.

A szakértő hangsúlyozta: Donald Trump amerikai elnök lépései is azt mutatják, hogy nem követ egy meghatározott politikai irányvonalat az iráni konfliktusok ügyében.

Az amerikai elnök megpróbálja semlegesíteni Iránt, de az iráni Forradalmi Gárda által a múlt héten lelőtt amerikai felderítő drón esete is jól mutatja, hogy ez egyre kevésbé sikerül - vélekedett. A felderítő drón lelövése miatt az Egyesült Államok majdnem háborút indított Irán ellen, az pedig komoly nemzetközi feszültséggel járt volna - fűzte hozzá.

Mint mondta, Amerikának Iránnal bonyolult és állandósult konfliktusa van, amely negyven éve tart, vagyis az Egyesült Államok ennyi ideje akarja a befolyása alatt tartani az iráni politikát.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.