Tragédia

Belehalt a körülmetélésbe egy kétéves kisfiú Olaszországban

A vérveszteség miatt vesztette életét.

2018.12.26 08:51ma.hu

Belehalt a körülmetélésbe egy kétéves kisfiú Olaszországban, ikertestvére életéért még küzdenek az orvosok - írja az Independent. A gyermek a vérveszteség miatt vesztette életét.

Az édesanya katolikus vallású, de a nigériai muszlim tradíciókra tekintettel mégis azt szerette volna, ha körülmetélik a fiait.

A műtétet egy monterotondói menekültközpontban hajtották végre a két fiún, akik még 2017 januárjában Olaszországban.

Egy 66 éves, líbiai születésű amerikai állampolgárt gyilkossággal vádolnak az ügyben.

Antonino Lupi, Monterotondo polgármestere szerint abszurd tragédia történt. "Az anya egyértelműen úgy intézkedett, hogy arról nem szólt senkinek, ugyanis ha szólt volna, akkor biztosan nem engedélyezték volna a műtétet" - nyilatkozta a helyi sajtónak arra utalva, hogy az országban egyik közegészségügyi intézményben sem hajthatnak végre körülmetélést.

Foad Aodi, az olaszországi külföldi orvosok egyesületének alapítója elmondta, hogy a procedúra magánúton legalább 2000 euróba kerül, amit sokan nem engedhetnek meg maguknak, ezért más módon próbálják meg elintézni a műtétet.

Elmondta azt is, hogy Olaszországban az ilyen beavatkozások több mint 35 százalékát az emberek otthonában végzik. Arra kérte az egészségügyi minisztériumot, hogy tegyék elérhetőbbé a körülmetélést a szegényebb muszlim és zsidó családok számára, szerinte ugyanis ellenkező esetben tovább folytatódik majd az a gyakorlat, hogy sokan olyan emberekhez fordulnak, akik nem értenek a dologhoz, de akár 20 euróért is bevállalják a műtétet.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.