Előítélet

Letartóztattak két fekete férfit egy Starbucksban, mert gyanúsnak tűntek

Egy ismeretlen bejelentő hívta ki a rendőrséget, miután gyanúsnak találta, hogy a két fekete fiatal nem vásárolt semmit.

2018.04.14 21:34ma.hu

Elsőként a Twitteren bukkant fel majd futótűzként terjedt egy videó, amin két fekete férfit a helyi rendőrök látszólag minden ok nélkül megbilincselnek. Az eset egy philadelphiai Starbucksban történt. A két férfit be is vitték, miután egy ismeretlen bejelentő hívta ki rájuk a rendőrséget. A betelefonáló állampolgár ugyanis gyanúsnak találta, hogy a két fekete fiatal nem vásárolt semmit. A videót eredetileg posztoló twitterező szerint a kávézó vendégei közül sokan értetlenkedtek az eset kapcsán.

Végül kiderült, hogy egy barátjukkal volt megbeszélt találkozójuk, ezért várakoztak a kávézóban. A fejleményekre a városi rendőrség is és a Starbucks is reagált, mindkét szervezet azt ígérte, kivizsgálják az esetet

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.