Állatkínzás

Cuki a zuhanyzó patkány? - pedig a videó valójában rémisztő

Ki nem látta a cuki, tetőtől talpig beszappanozott rágcsálószerű állatot, aki úgy mosakszik, mint egy ember? Nos, a felvétel valódi, ám valójában egyáltalán nem cukiskodás látható rajta.

2018.01.31 15:52ma.hu

Az első dolog, amit tisztázni kell, hogy a videóban nem egy patkány, hanem egy pakarána nevű rágcsáló látható. A másik dolog, hogy nem jókedvében pancsikál, hanem szenved, az életéért küzd. A biológusok szerint ugyanis, bár azt látni, hogy cuki módon mosakszik, tulajdonképpen a testére került szappant próbálja eltávolítani, mert az minden bizonnyal irritálja, csípi a bőrét. Nagy valószínűséggel valaki bekente, hogy aztán felvegye, amint kínlódik, úgy beállítva, mintha ezt élvezetből csinálná.

De nem ez az első, hogy állatok szenvedésein bájolgunk, vagy nevetünk

Volt idő, amikor mindenki uborkával ijesztgette a macskáját - és nagyokat kacagtak a felvételeken. A megoldás a macskák kígyóktól való ösztönös félelmében rejtőzik: mivel színeket nem tudnak elkülöníteni, az uborkát ősellenségnek nézik, és izomból menekülnének.

Vagy például ott volt ez a majom, aki türelmesen várta, amíg egy ember megfésüli és levágja a haját. Majd kiderült, hogy illegálisan tartják és durva fenyítéssel érték el, hogy ilyen "cuki" legyen.

Na és a lajhármakik? Akik a csikizéstől nem jókedvükben emelték fel a mellső végtagjaikat, hanem azért, mert ott vannak a méregmirigyeik, és a támadóikat így próbálják elijeszteni...

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.