Választottak ők is

Érvényes és eredményes lett a méhkeréki helyi népszavazás

Érvényes és eredményes lett a Békés megyei Méhkeréken a helyi általános iskola fenntartói jogának tárgyában vasárnap tartott helyi népszavazás - tájékoztatta az MTI-t a település jegyzője.

2015.12.14 09:08MTI

Cserháti Tivadarné elmondta: az 1824 választásra jogosult állampolgár közül 1014-en jelentek meg a szavazókörökben, 948-an szavaztak igennel, 39-en nemmel, a többi szavazat érvénytelen volt.

A helyi népszavazás eredménye szerint a román nemzetiségi települési önkormányzat a 2016/2017-es tanévtől kezdeményezni fogja a Méhkeréki Román Nemzetiségi Kétnyelvű Általános Iskola fenntartói jogának átvételét a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (Klik).

A helyi népszavazás akkor érvényes, ha a választópolgárok több mint fele érvényesen szavazott, és akkor eredményes, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.