DSK szabad, mint a madár

Szexbotrány után: ejteni fogják az IMF volt vezetője elleni vádat?

Hamarosan ejteni fogják a nemi erőszak kísérletének vádját az amerikai ügyészek Dominique Strauss-Kahnnak, az IMF volt vezérigazgatójának ügyében az állítólagos áldozat szavahihetőségével kapcsolatban felmerült kétségek miatt.

2011.07.05 19:22MTI

Erre akár két héten belül sor kerülhet, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezetőjének már kitűzött következő bírósági meghallgatásán vagy annál is korábban - írta a New York Post kedden.

Az amerikai lap egy meg nem nevezett vezető nyomozóra hivatkozik, aki azt mondta, hogy a vádak elvetése bizonyosnak tekinthető.

"Mindannyian tudjuk, hogy ez az ügy tarthatatlan" - idézi forrását a New York Post (NYP). "A hitelessége annyira meggyengült mostanra, hogy tudjuk, vele nem lehet alátámasztani ezt az esetet" - mondta a NYP forrása, arra a guineai szobalányra utalva, aki feljelentette Strauss-Kahnt, azt állítva, hogy nemi erőszakot kísérelt meg ellene egy manhattani luxushotelben.

A 62 éves Strauss-Kahn, akit május 14-én vettek őrizetbe a New York-i John F. Kennedy repülőtéren, az ügy miatt lemondott az IMF vezérigazgatói posztjáról. Azóta azonban kiderült, hogy a nő hazudott, amikor amerikai menedékkérelmében azt állította, hogy Guineában megerőszakolták, s hogy megváltoztatta vallomását arra vonatkozóan, mit csinált a Strauss-Kahn-féle szállodai incidens után.

A szavahihetősége így teljesen megkérdőjeleződött, s ez aláásta az ügyészek munkáját.

"Nem lehet elhinni neki semmit, ami a száján kijön, ami gyalázat, mivel így meglehet, sohasem fogjuk megtudni, mi történt abban a szállodai szobában" - panaszkodott a NYP forrása, aki a lap szerint a nyomozás vezetői közé tartozik.

Egy manhattani fellebbviteli bíróság múlt pénteken óvadék nélkül megszüntette a korábban a francia elnökválasztás egyik esélyesének tartott politikus házi őrizetét, ugyanakkor úgy határozott, hogy nem kaphatja vissza az úti okmányait, ami azt jelenti, hogy egyelőre nem térhet vissza a hazájába, s a vele szembeni büntetőügy folytatódik.

Dominique Strauss-Kahnnak legközelebb július 18-án kell megjelennie a bíróság előtt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.