Mindenki bűnös - senki sem az

Zárt cipzárak: hazudott Strauss-Kahn szobalánya?

Hazudott Dominique Strauss-Kahn vádlója, egy szobalány arról, hogy mi történt az állítólagos szexuális támadást megelőző és követő órákban - mondta egy igazságügyi tisztviselő pénteken.

2011.07.01 09:56MTI

Az ügyészek meggyőződése szerint a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatójának vádlója nem mondott igazat több olyan részlet tekintetében sem, amely saját személyét érinti - tette hozzá.

A tisztségviselő nem akarta megnevezni magát, mert olyan részletekről van szó, amelyek egyelőre nem kerültek nyilvánosságra a bíróságon. Hozzátette viszont, hogy az ügyészek úgy vélik: a szobalány hazudott egyesült államokbeli menedékkérelmének körülményeivel, valamint avval kapcsolatban is, hogy - mint korábban állította - szülőföldjén, Guineában megerőszakolták. Strauss-Kahnt május közepén vették őrizetbe a New York-i John F. Kennedy repülőtéren, amikor az Air France egyik járatával Franciaországba készült repülni. Azzal gyanúsították, majd vádolták meg, hogy az amerikai metropolis egyik előkelő szállodájában egy szobalányt szexuálisan zaklatott.

A nyilatkozó szerint noha az ügyészek úgy gondolják, a nő nem mondott igazat avval kapcsolatban, hogy mit csinált az állítólagos támadást megelőző és azt követő órákban, de beszámolóját a zaklatásról nem kérdőjelezik meg.

Az ügyet vizsgáló New York-i rendőrség az AP kérésére sem volt hajlandó megjegyzést fűzni a tisztségviselő beszámolójához. A szobalány ügyvédje pedig nem volt elérhető.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.