Baleset-tűz

Nagy nehezen visszaszorították a tüzet a ceglédi hulladéklerakóban

A tüzet mostanra négy vízsugárral és két vízágyúval körülhatárolták, az már nem tud továbbterjedni.

2023.05.25 10:55MTI

Visszaszorították a tüzet a Cegléd külterületén lévő hulladéklerakóban, de az még mindig hatalmas lángokkal ég - közölte a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője csütörtök reggel az MTI-vel.

Darázs Ágnes elmondta, hogy a korábbi kétezer négyzetméterről ezer négyzetméterre szorították vissza a tüzet, a lángok továbbra is nagyon mélyről törnek fel a szeméttelepen.

Két munkagéppel 22 tűzoltóegység próbálja megfékezni a lángokat. A Pest vármegyei katasztrófavédelmi szolgálat irányítása mellett az oltásban részt vesznek többek között a ceglédi, a szolnoki, a jászberényi, a nagykátai, a dabasi, a szigetszentmiklósi, a váci és a kecskeméti hivatásos, a bicskei önkormányzati, valamint a délegyházi, a farmosi, a fóti és a lőrinc-kertvárosi önkéntes tűzoltók.

A tüzet mostanra négy vízsugárral és két vízágyúval körülhatárolták, az már nem tud továbbterjedni.

A helyettes szóvivő ugyanakkor jelezte, hogy a tűz oltása várhatóan egész nap tart majd.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.