Bűncselekmény

NAV: hamis ruhákat és adózatlan cigarettát találtak egy bolgár autóban Hegyeshalomnál

A sofőrnek nagy összegű jövedéki bírságot kell majd fizetnie és költségvetési csalásért is felelnie kell.

2023.03.27 22:30MTI

Hamis ruhákat és 580 doboz, magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak egy bolgár autóban a hegyeshalmi határátkelőhelynél - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel.

Azt írták, a sofőrnek nagy összegű jövedéki bírságot kell majd fizetnie és költségvetési csalásért is felelnie kell.

A vámhivatal tájékoztatása szerint számozott dobozok lapultak egy Hollandiába tartó autóban, amelyet a pénzügyőrök ellenőriztek. A csomagokban ismert márkajelzésű kabátok és mellények mellett 580 doboz, magyar zárjegy nélküli cigaretta is volt. A sofőr azt mondta, hogy a ruhákról nem tudott, de a dohányárut ő tette a csomagtartóba.

Szakértők szerint a ruhák hamisítványok, amelyeket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba. A pénzügyőrök a több mint egymillió forint értékű adózatlan cigarettát és a csaknem húszmillió forint vagyoni hátrányt okozó hamis ruhákat lefoglalták - olvasható a közleményben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.