Állatkínzás

Brutális állatkínzás: élő disznót perzseltek meg a nyírségi böllérfesztiválon

Sokkoló videó!

2023.03.24 09:37ma.hu

"Még mindig röfög, szegény!" - ezt mondja egy néző, miközben a megszúrt, taglópisztollyal lelőtt, pislogó disznót már perzselik. A Blikk az V. nyírségi böllérfesztiválon készölt videó alapján azt írja, az ott történtek vélhetően kimeritik az állatkínzás törvényi tényállását. A lap szerint több állatvédő szervezet rendőrségi feljelentést tett.

Az Állatmentő Szolgálat Alapítvány Facebook-oldalán a böllérfesztivált aberráltnak, az élő disznó megperzselését pedig törvénysértőnek tartja. Mint írták, ez a disznó már felesleges volt, "végighallgatta 17 társa visítását, haláltusáját, érezte a vérszagot, akit fülénél és farkánál fogva rángattak le az autóról, aki, miután elvágták a torkát, még mindig megpróbált lábra állni, akinek a fejéhez taglópisztolyt szegeztek, ennek az állatnak a testét elevenen megégették. Látod rajta, hogy már meg sem próbál küzdeni, csak érjen véget a mérhetetlen szenvedés, amit ezek az emberek okoznak neki."

A szenvedése nem marad megtorlatlan, az Állatmentő Szolgálat Alapítvány, a Macskaárvaház Alapítvány, a Malacvédő Alapítvány, a MAVEG - Magyar Vegán Egyesület, a Noé Állatotthon Alapítvány, a PCAS Állatmentés, a Szurkolók az Állatokért Alapítvány, és a Vegán Aktivisták Magyarország közös feljelentést tesz az ügyben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.