Baleset-tűz

Nagy területen lángol a nádas Sopron és Fertőrákos térségében

Rengeteg a hivatásos tűzoltó, az önkéntesek is bekapcsolódtak.

2023.03.15 10:33MTI

Nagy területen lángol a nádas Győr-Moson-Sopron vármegyében, Sopron és Fertőrákos térségében, az országhatár közelében - írta a katasztrófavédelem a honlapján szerdán.

A tűzhöz soproni, csornai, kapuvári, sopronkövesdi, sárvári, szombathelyi, győri és lébényi hivatásos tűzoltók mellett fertőrákosi, nagylózsi, hegykői, sopronhorpácsi, osli, völcseji, nagycenki és peresztegi önkéntes tűzoltók vonultak ki.

Az egységek vízsugarakkal és kéziszerszámokkal, több oldalról avatkoznak be, a még nem lángoló területet locsolják át - közölték, hozzátéve, hogy a tűzoltók munkáját az erős szél nehezíti.

Frissítés: Eloltották a nádastüzet Fertőrákosnál

Eloltották a lángokat a tűzoltók Fertőrákos külterületén, ahol nagy területen, mintegy két és fél négyzetkilométeren égett a nádas a Fertő tó partján - közölte a katasztrófavédelem a honlapján.

A tűz megfékezésén a soproni, a csornai, a kapuvári, a sopronkövesdi, a sárvári, a szombathelyi, a győri és a lébényi hivatásos, valamint a fertőrákosi, a nagylózsi, a hegykői, a sopronhorpácsi, az osli, a völcseji, a nagycenki és a peresztegi önkéntes tűzoltók dolgoztak.

Az egységek lánggal égést már nem tapasztaltak, de az utómunkálatok közben folyamatosan átvizsgálják a területet.

A katasztrófavédelem szerda reggel közölte, hogy nagy területen lángol a nádas Sopron és Fertőrákos térségében, a tűzoltók munkáját az erős szél nehezítette.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.