Illegális bevándorlás

Hetvenhét határsértőt fogtak el a román határőrök Nagylaknál

Teherautókba rejtve próbáltak illegálisan átkelni a román-magyar határon.

2023.03.14 11:21MTI

Hetvenhét határsértőt fogtak el az elmúlt 24 órában a nagylaki határátkelőnél a román határőrök, teherautókba rejtve próbáltak illegálisan átkelni a román-magyar határon - közölte kedden a román határrendészet.

A testület nagyváradi területi felügyelősége szerint a bangladesi, pakisztáni, indiai, szíriai és etiópiai származású migránsok kamionokba rejtve próbáltak átkelni a román-magyar határon a nagylaki határátkelőnél, a járműveket két román és egy török állampolgár vezette. Ellenük embercsempészet vádjával indult eljárás - írta keddi közleményében a román határrendészet.

A két Romániában, illetve egy Törökországban bejegyzett jármű a kísérőlevél szerint kábeleket és faanyagot szállított több nyugat-európai cégnek. A 77 határsértőt a rakomány mögött rejtették el.

A román határrendészet embercsempészet és illegális határátlépés vádjával indított büntetőeljárást.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.