Bűnügy

Több zalaegerszegi iskola bombafenyegetést kapott

Szakképzett bombakutatókkal, valamint robbanószerkereső kutyák segítségével vizsgálták át az épületeket.

2023.02.07 12:32MTI
Fotó: MTI/Katona Tibor

Zalaegerszegen hét oktatási intézmény kapott bombafenyegetést kedden. Az iskolákat kiürítették és átvizsgálták, robbanószerkezetet sehol sem találtak.

Sznopek Veronika, a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére közölte: a rendőrség tevékenység-irányítási központjába reggel nyolc óra után érkezett bejelentés arról, hogy a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum e-mailben kapott fenyegetést, miszerint hét zalaegerszegi oktatási intézményben bomba van.

A rendőrök minden helyszínen szakképzett bombakutatókkal, valamint robbanószerkereső kutyák segítségével vizsgálták át az épületeket. Robbanószerkezetet vagy gyanús tárgyat sehol sem találtak.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt ismeretlen elkövetővel szemben indított nyomozást.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.