Közlekedés

Megindult a vaddisznó a belső sávból, nagyot mentett a sofőr - videó

Nagy lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot a sofőr.

2023.01.23 09:23ma.hu

Egy vaddisznó akart átkelni néhány napja az M0-s autóúton keresztbe, a cinkotai lehajtó előtt. Az állat a belső sávból igyekezett áthaladni, mindezt ráadásul bőven sötétedés után, amiről felvétel is készült.

A Budapesti Autósok oldalán megjelent videó tanúsága szerint egy arra haladó autó szinte csak az utolsó pillanatban vette észre az átiszkoló állatot, így a kormányt elrántva végül elkerülte a gázolást.

"A videón a férjem vezetett haza éjfél után az M0-son, a szakadó esőben. Majd a belső sávból egy vaddisznó szaladt át előtte. Mérhetetlenül büszke vagyok rá, ahogy észlelte és korrigálta a helyzetet, amiben sokan elvéreztek volna" - idézte fel a történteket a portál olvasója.

A Budapesti Autósok oldalán arról is írtak, hogy ebben a helyzetben mindenképp előnyös volt a sofőr részéről az elkerülő manőver, és az aránylag mérsékelt sebesség is hozzájárult ahhoz, hogy szerencsés lett a kimenetel.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.