Bűnügy

Tizenkét évet kapott egy férfi, aki gyermekük szeme láttára ölte meg volt élettársát

A férfi, miután észrevette, hogy a nő meghalt, csitítani kezdte a hangosan síró gyermeket, végül magára hagyta és elmenekült.

2021.11.24 10:32MTI

Jogerősen tizenkét év börtönre ítélt a Győri Ítélőtábla egy férfit, aki 2019-ben tízhónapos közös gyermekük szeme láttára ölte meg volt élettársát - tájékoztatta a Győri Fellebbviteli Főügyészség szerdán az MTI-t.

A táblabíróság négy és fél évvel súlyosította a férfi büntetését - közölték -, azzal, hogy az emberölést nem minősítette erős felindulásban elkövetettnek. A férfit kiskorú veszélyeztetése bűntettében is bűnösnek mondta ki a bíróság.

A tényállás szerint a vádlott és a sértett évek óta veszekedésekkel terhelt élettársi kapcsolatban éltek, ami egy alkalommal tettlegességig is fajult a férfi részéről. A nő többször, majd 2019 februárjában közös gyermekükkel végleg elköltözött a férfitól, aki ebbe nem tudott belenyugodni.

A vádlott időközben tudomást szerzett arról, hogy volt élettársa kapcsolatba lépett korábbi barátjával.

A férfi meglátogatta a nőt és a fiát február végén, és ismét megpróbálta helyreállítani a kapcsolatukat, de nem járt eredménnyel. Ekkor rátámadt, többször megütötte, majd a szobába menekülő nőt fojtogatta, késsel többször megszúrta.

Mindennek szem- és fültanúja volt a tízhónapos kisfiú.

A férfi, miután észrevette, hogy a nő meghalt, csitítani kezdte a hangosan síró gyermeket, végül magára hagyta és elmenekült.

A nő holttestére és a mellette síró, éhes és szomjas gyermekre másnap találtak rá - ismertették.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.