Közlekedés

Megkezdődött a szarvasbőgés időszaka, két baleset is történt - fotók

Vadelütés miatt kétszer is baleset történt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

2020.09.15 11:03ma.hu

Egy férfi 2020. szeptember 13-án 13 óra után személygépkocsijával közlekedett a 37-es számú főútvonalon Szerencs irányából Sárospatak felé. Haladása során az út melletti mezőgazdasági terület felől egy szarvas ugrott az úttestre. A sofőr az állatot elütötte, az ütközést következtében a járművezető könnyű sérülést szenvedett, az autó pedig megrongálódott.

Fotók: police.hu

Egy másik szarvas a 3-as számú főútvonalon, a mezőnyárádi elágazásnál 2020. szeptember 14-én az esti órákban ugrott egy személygépkocsi elé. Az állat az ütközéstől tovább sodródva egy tehergépkocsinak csapódott, és a kocsi alá szorult. A baleset során mindkét autóban anyagi kár keletkezett.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a gépjárművezetők figyelmét:

Megkezdődött a szarvasbőgés időszaka. A bikák a bőgési időszakában jóval aktívabbak, kevésbé óvatosak, veszélyérzetük lecsökken, ezért körültekintés nélkül szaladhatnak ki az úttestre.
- Ha vadállatot lát az úttesten, vagy annak környezetében lassítson! A vadon élő állatok kiszámíthatatlanul viselkednek. A mozdulatlanul álló vad hirtelen megugorhat, és akár a jármű irányába is vágtatni kezdhet.
- Ha egy őzet vagy szarvast látott, számítson többre is! Általában ezek az állatok csoportokba verődnek.
- Ha hirtelen nagytestű vad kerül a gépkocsi elé, vészfékezzen, adjon hangjelzést, de ne rántsa félre a kormányt!


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.