Baleset

Megszólalt a kecskeméti tragédiában elhunyt gyermekek édesanyja - videó

Két gyerek halt meg egy vonatbalesetben Kecskeméten. Hiába mutatott pirosat a fénysorompó, a sínekre hajtott egy nagymama az unokáival. A kocsit félbeszakította az érkező InterCity. A balesetben a 8 és 11 éves kislány azonnal meghalt. A nagymama karcolásokkal túlélte az ütközést, segítség nélkül tudott kiszállni a roncsból. Az anya szerint a boltból jött a gyerekekkel, amikor a tragédia történt.

2020.02.17 07:52ma.hu
MTI/Donka Ferenc

Mint ismeretes, egy vonat és egy autó ütközött Kecskemétnél vasárnap reggel 9 óra körül. Az első információk szerint az autós a piros jelzés ellenére hajtott a sínekre Kecskemét és Katonatelep között, ahol a Budapestről Szegedre tartó Intercity valósággal megsemmisítette, kettészakította az autót.

A személykocsiban hárman utaztak, egy 62 éves nő és az unokái, egy 8 és egy 11 éves kislány, a gyerekek olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy azonnal életüket vesztették, az autót vezető nő súlyos sérülésekkel került kórházba, állapotáról egyelőre semmit nem lehet tudni. A Blikknek nyilatkozott a tragédiában elhunyt gyermekek anyja, mint mondta, volt férje a hétvégén elvihette a gyerekeket. A jelenlegi élettársa látta a baleset hírét az interneten, már akkor rossz érzése volt. Hívta a volt férjét, hogy minden rendben van-e, de megszólalni sem tudott, a háttérben pedig hallotta a szirénákat.

"Rögtön tudtam, hogy nagy a baj" - idézte fel a lapnak a nő, aki nem érti, miért nem ment a lányokkal az apjuk, miért hagyta, hogy a nagymama vezessen.

"A volt férjem anyja legalább tíz éve nem vezetett, most szerezte vissza a jogosítványát" - tette hozzá.

A lap szerint a MÁV összesítette a tavalyi vasúti átjárókban történt baleseteket. Az adatok szerint ezekből 2019-ben kevesebb volt, mint azt megelőzően, de többen haltak meg. Általános, hogy a gyalogosok, autósok azt hiszik, hogy még átérnek a vonat előtt, telefonálnak vezetés közben vagy figyelmen kívül hagyják a tilos jelzést. Tavaly decemberig 69 baleset történt a vasúti átjárókban, ebből 21 végződött halállal. 2018-ban 82 baleset volt, ezekben 18 ember halt meg.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.