Bűnügy

Kiadják az emberölés miatt keresett norvég férfit a magyar hatóságok

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi január 10-én egy oslói étterem előtt agyonlőtt egy férfit - vagy ehhez hozzájárult -, illetve megpróbált megölni egy másik személyt is.

2020.01.17 16:53MTI

Elrendelte a Fővárosi Törvényszék pénteken annak a norvég állampolgárságú férfinak az átadását, akit emberölés miatt kerestek a norvég hatóságok - tudatta a törvényszék sajtóosztálya pénteken.

A férfi ellen a norvég hatóságok bocsátottak ki nemzetközi elfogatóparancsot emberölés és más bűncselekmény miatt. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi január 10-én egy oslói étterem előtt agyonlőtt egy férfit - vagy ehhez hozzájárult -, illetve megpróbált megölni egy másik személyt is.

Az átadási tárgyaláson a férfi a specialitás elvének alkalmazásával hozzájárult átadáshoz, ami azt jelenti, hogy átadása esetén a norvég hatóságok kizárólag a jelenlegi elfogatóparancsban megjelölt ügy miatt állíthatják bíróság elé.

A Fővárosi Törvényszék pénteken elrendelte férfi átadási letartóztatását és átadását a norvég hatóságoknak. A törvényszék végzése végleges, a norvég hatóságoknak tíz napjuk van arra, hogy a férfit átvegyék - közölte a törvényszék sajtóosztálya.

A magyar rendőrség korábban azt közölte, hogy a húszéves norvég állampolgárságú férfi egy észak-macedón autóbusz utasaként csütörtök reggel próbálta elhagyni Magyarországot a röszkei határátkelőhelyen, de a rendőri ellenőrzés megállapította, hogy a norvég hatóságok emberölés miatt elfogatóparancsot adtak ki ellene, ezért őrizetbe vették.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.