Tragédia

Megdöbbentő részletek a somogyi vadászbalesetről

Rendőr okozott halálos vadászbalesetet a Somogy megyei Szólád térségében.

2019.02.28 07:57ma.hu

Mint arról a ma.hu is beszámolt, halálos kimenetelű baleset történt hétfő este egy vadászat alkalmával a Somogy megyei Szólád térségében, a baleset okozója a rendőrség állományába tartozik, ezért a Központi Nyomozó Főügyészség folytat nyomozást az ügyben.

Az esetről megdöbbentő részleteket közölt a Blikk. A lap szerint a vadászat végeztével már éppen pakoltak az autóba, amikor eldördült a végzetes lövés: a gyilkos lövedék keresztülment a kocsin, és akkor találta fejbe az áldozatot, amikor az éppen be akart szállni a járgányba. A hajtáson csak ketten vettek részt, egy vendég- és egy hivatásos vadász. A szörnyű balesetben utóbbi veszítette életét.

"Ez egy szörnyű baleset, amelynek az esélye egy a tízmillióhoz - mondta a lapnak egy neve elhallgatását kérő, az esetet jól ismerő férfi.

Dr. Kovács Katalin százados, főügyészségi katonai ügyész, helyettes szóvivő elmondta: az ügyben halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indult nyomozás. Tekintettel arra, hogy az elkövető rendőr, az ügyben katonai büntetőeljárás van folyamatban.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.