Bűnügy

Soroksári gyilkosság: kiszabadult a börtönből, majd azonnal letartóztatták R. Szilvesztert

Csupán percekig élvezhette a szabad levegőt az eddig rablásért ülő férfi.

2018.12.07 10:16ma.hu

Mint ismeretes, R. Szilvesztert Gyurik Krisztina megerőszakolásával és meggyilkolásával gyanúsítják. Krisztinát a gyanú szerint 2013-ban ölte meg a férfi, miközben a nő a soroksári háza közelében kocogott. A gyilkost sokáig nem találták, mert mint kiderült, a gyilkosság után egy héttel egy siófoki betörés miatt elkapták, és börtönre ítélték.

Ötéves büntetéséből szerdán szabadult, ám csak néhány másodpercig tartott a szabadsága, a börtön kapujában ugyanis már az említett ügyben azonnal letartóztatták - írja a Blikk.

"Védencem őrizetbe vétele eddig nem történhetett meg, mivel jogerős börtönbüntetését töltötte. Most azonban, hogy az egyik eljárás véget ért, elkezdődhetett a másik. Jelenleg egy rendőrségi fogdán van, letartóztatásáról hamarosan dönt a nyomozási bíró" - mondta el a lapnak Lichy József, a férfi védőügyvédje.

A hatóság teljesen szakszerűen, a szabályok betartásával járt el R. Szilveszter esetében. A protokoll szerint ugyanis meg kellett várni, amíg jogerős börtönbüntetése lejár, szabadul a börtönből, és a zsaruk csak utána vehették őrizetbe egy olyan bűncselekmény miatt, amelynek a nyomozása jelenleg is tart.

A férfi tagadja a gyilkosságot, de vallomást nem tett.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.