Baleset

Rárobbant az üvegtábla a megállóban - rá se rándított a sofőr

A 19 éves szegedi lány testéből a sürgősségin szedték ki a szilánkokat. Most feljelentést tett.

2018.09.26 13:16ma.hu

Két hete sérült meg Tóth Gréta, amikor az egyik szegedi buszmegállóba beforduló helyi járat a tükrével eltalálta az esőbeálló tetejét, amelynek üvegtáblái kitörtek a helyükről. A lány hátát és fejét elborították a szilánkok, de - ahogy az RTL Klub Híradójának elmondta - sokkos állapotba kerülhetett, mert nem érzett fájdalmat: felszállt a buszra.

A fiatal azt állítja, hogy a szilánkokat a többi utas söprögette le a hátáról, a sofőr nem foglalkozott vele, a busz összetört tükrével volt elfoglalva; egy, a megállóban várakozó házaspár jelezte neki, hogy valaki megsérülhetett.

A lány és a többi utas végül egy másik busszal utazott tovább. Gréta akkor érezte, hogy nagyobb lehet a baj, amikor leszállt arról a járatról: mintha égett volna a válla, háta. A sürgősségire ment, ahol azonnal megröntgenezték, és eltávolították a testéből az apró üvegdarabokat. A fejében még van egy, amit nem sikerült megtalálni. A zárójelentés szerint könnyebben sérült.

A lány panaszt tett a buszvezetőre, a busztársaságtól azonban nem kapott választ. A cég a Híradónak sem válaszolt. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.