Össztűz

Rendőrsorfalba ütközött egy tömegverekedés a budai Várban

Rendőrsorfal akadályozta meg, hogy összeverekedjen a "Becsület napja" címmel meghirdetett demonstráció és az antifasiszta ellentüntetők egy csoportja szombat délután a budai Várban, a Kapisztrán térnél.

2014.02.08 14:18MTI

A "Becsület napi" megemlékezésre érkezők és az antifasiszta ellentüntetés résztvevői a Kapisztrán téren összetalálkoztak, a két kisebb tábort rendőrsorfallal választották ketté és a rendőrök hátranyomták az egymást hergelő két csoportot.

Az előbbi demonstráció résztvevői a Clark Ádám téren gyülekeztek volna szombat délben, de a rendőrség tűzszerészei egy bejelentés nyomán lezárták a teret, valamint a Lánchidat és az Alagutat is. Emiatt a tüntetők nagy része nem tudott átmenni a hídon Pestről Budára, majd feljutni a budai Várba, így nagy kerülővel igyekeznek a helyszínt megközelíteni.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.