A vb első napján már ezreket vettek őrizetbe

Rájár a rúd az online szerencsejátékok szervezőire Kínában

Országos online szerencsejáték- és fogadói hálózat működtetői akadtak fenn a kínai rendőrség hálóján Pekingben - közölte a főváros rendőrsége csütörtökön.

2010.06.24 18:00MTI

Több mint száz embert vettek őrizetbe, akik közül kilenc ellen emelnek vádat. A bűnbanda tevékenysége 21 kínai tartományra, illetve nagyvárosokra terjedt ki.

A társaság megteremtette az internethasználóknak a külföldi fogadó, valamint szerencsejáték-oldalakhoz való csatlakozás lehetőségét.

A szolgáltatásra jelentkezők élőidejű kaszinójátékokban vehettek részt, online videokapcsolattal játszhattak például kártyajátékot, vagy rulettezhettek.

Az idei évben csak Pekingben a társaság rendszerében 52 ezer fogadást regisztráltak, amelyek együttes értéke elérte a 308 millió dollárt, vagyis megközelítette a 70 milliárd forintot.

A kínai rendőrség - a sajtójelentésekből ítélve - az utóbbi időben nagyobb figyelmet fordít a tiltott szerencsejátékok, fogadások felderítésére.

A hét elején az északkelet-kínai Liaoningból a tartomány eddigi legnagyobb fogásáról érkezett jelentés, amikor elfogták a labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseire online fogadási platformot biztosító szerveződés tagjait.

Kiderült, hogy az előzetesen meghirdetett fogadásokra több mint százmillió jüant, vagyis mintegy 3,3 milliárd forintnak megfelelő összeget vettek fel, s a pekingi társasághoz hasonlóan ugyancsak külföldi oldalakkal voltak kapcsolatban.

A rendőrség Liaoningben 48 embert vett őrizetbe. A labdarúgó-világbajnokság első napjaiban Kínában egyébként online fogadók és a fogadásokat szervezők ezreit vették őrizetbe.

Az országos akció keretében a rendőrség 740 esetben csapott le az internetes sportfogadást szervezőkre, több mint 3600 gyanúsítottat fogtak el, továbbá 700 millió jüan, vagyis több mint 23 milliárd forint értékű készpénzt foglaltak le.

Az őrizetbe vettek közül több mint százan álltak kapcsolatban hongkongi, makaói, malajziai és Fülöp-szigeteki szerencsejáték-szervezetekkel.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.